02/02/14: JELAJAH 1BELIA KEMAHIRAN (MELAKA)


2 Februari 2014
Jelajah 1Belia 1Kemahiran Peringkat Melaka anjuran bersama Majlis Belia Malaysia (MBM) dan Majlis Gabungan Belia Melaka (MGBM) berjalan dengan jayanya dan mendapat perhatian ramai golongan belia di negeri. 

Pameran ini di adakan bersempena dengan Pelancaran MY Buskers Corner Melaka di sempurnakan oleh YB Datuk Rahman Dahlan, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan turut di hadiri oleh YAB Ketua Menteri Melaka, Datuk Ir Hj Idris Haron.

Sebanyak 10 buah penyedia latihan kemahiran di bawah Program 1Belia 1Kemahiran (B1K) terlibat dalam pameran ini yang menyediakan pelbagai kursus Persijilan Kemahiran Malaysia buat golongan belia lepasan sekolah menengah dan belia bekerja bagi meningkatkan tahap kemahiran mereka. Turut di promosikan ialah Program Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) yang memberi manfaat latihan kemahiran percuma dan penempatan pekerjaan kepada belia di negeri ini.

Penyedia Latihan yang terlibat ialah Gemilang Motor Academy, Pusat Latihan Pure Technic, Intra International Skills Academy, Septronic Skills Training Centre, Sunrise Institute, SG Academy, AccelSkills Training Centre, Butter and Olive Academy, Enter Corridor Training Centre dan Imperia Academy.

Share this article :

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

 
Copyright © 2013. Belia Mahir - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger